Salon kaupungin päättäjien ja viranhaltijoiden pitää jatkossa tarkastella kokonaisuutena kaupungin omistamien uimarantojen ja niihin liittyvien rakennusten tulevaisuutta. Tarkastelun perusteina pitää olla ainakin käyttöön ja kuntoon liittyvä nykytila ja tulevaisuus. Ratkaisevaa on monen paikan kohdalla käyttötarkoitus, kuntalaisten tarpeet ja kustannukset.
Viime viikon Perniönseudun lehdessä oli herättävä juttu, jossa pohdittiin onko aikuisilla oikeasti aikaa ja kiinnostusta kuunnella nuoria. Lehdessä haastateltu nuori toteaa mm. että nuorten niskaan kaadetaan paljon odotuksia, ja että niiden alle voi myös luhistua.
Halikon Sairaalalla on pitkä historia. Monille salonseutulaisille ja laajemminkin se on tavalla tai toisella tuttu paikka. Sairaala tunnetaan ”Märynä”. Nimi tulee sijainnista, eli Märynummen kylästä.
Kylä ja sen yhteisö on aikanaan pitkältikin syntynyt juuri sairaalan ympärille. Laitos on ollut maakunnallisesti merkittävä palvelun tuottaja ja työllistäjä, jota kunnat ovat ylläpitäneet erilaisten hallinnollisten yhtymien kautta.
TULEEKO AMBULANSSI JA PALOAUTO VAALIEN JÄLKEEN NOPEAMMIN?
tammikuu 13, 2022
Olen vastannut lähes kaikkiin aluevaalien vaalikoneisiin. Yksi kysymys tai oikeastaan väittämä jäi erityisesti mieleen: ”Paloautot ja ambulanssit tulevat nopeammin paikalle, kun hyvinvointialue aloittaa.” Aluksi se nauratti, mutta lopulta pisti miettimään uudistuksen syvintä olemusta pelastustoimen osalta.
Hyvinvointialueiden rakentaminen on suurin hallinnollinen uudistus nykymuotoisen hyvinvointiyhteiskunnan aikakaudella. Mitä vaikkapa särkisalolainen, perniöläinen tai kiskolainen kuntalainen ajattelee uudistuksesta?
TULEVAN ALUEHALLINNON SUHTAUTUMINEN SALON SAIRAALAAN PUNNITAAN
joulukuu 5, 2021
Salon sairaalahanke on todella tärkeä salolaisten terveyspalveluiden osa. Nyt vaikuttaa siltä, että ministeriössä hanketta ollaan viivästyttämässä aluehallinnon päätettäväksi. Vuonna 2016 hanke oli vuosien jahkailun jälkeen käytännössä jäissä. Tuntui siltä, että kuntatalouden yhä heiketessä mikään taho ei halunnut ottaa vastuuta asian eteenpäin viemisestä
Politiikassa pitää tavoitteet olla tulevaisuudessa. Tuloksekkaassa ja luotettavassa päätöksenteossa on kuitenkin tiedostettava historia. Virheistä pitää oppia ja niitä ei voi siksi lakaista maton alle. Tässä kolumnissa käyn läpi joitakin menneen valtuustokauden ihmeellisyyksiä.
Vaaligallupit ovat ottaneet vahvan aseman politiikassa ja sen uutisoinnissa. Niitä odotetaan kiihkeästi, niiden nimeen vannotaan, riemuitaan ja selitellään. Oma suhtautumiseni niihin on vähemmän tunnepitoinen ja enemmän varautunut sekä kriittinen. Vaalitulokset eivät myöskään ole olleet niin lähellä gallupeja kuin on odotettu. Ehkä gallupeihin osallistuvat ovat nykyään enemmän ”kieli poskessa”, ja äänestäjät eivät anna niiden ohjata äänestyskäyttäytymistä yhtä paljon kuin niiden ollessa uuttaa tässä yhteiskunnassa. Kokoomus on nyt vahvassa nosteessa ainakin ylen tuoreen kyselyn perusteella. Yhtään ääntä ei kuitenkaan ole annettu ja aikaa varsinaiseen vaalipäivään on vielä yli kuukausi. Kokemuksen perusteella tärkeää on muistaa, että” ei kannata riemuita jos naapurin sauna palaa, sillä oma on mahdollisesti seuraavaksi vuorossa”.
Aluekeskus tarvitse keskeiset palvelut
huhtikuu 9, 2021
Olen kohta pari vuotta asunut virallisesti Särkisalon Förbyssä. Kaupunginvaltuutettuna olen saanut yhteydenottoja Särkisalon ja Perniön palvelujen puolesta. Huoli palvelujen keskittämisestä kaupungin keskustaan on aitoa ja aiheellisesta. Monet kaupungit pyrkivät saavuttamaan säästöjä keskittämällä palveluita, perustuen yksinkertaisiin ja yksinkertaistettuihin laskelmiin, ilman monipuolisempaa pohdintaa ja vaikutusten arviointeja todellisiin ja pidempiaikaisiin kustannusvaikutuksiin kuntalaisille sekä kaupungille.
Varsinais-Suomen Kokoomus: Mielenterveyspalveluissa on aito hätä, terapiatakuu toteutettava nyt
huhtikuu 1, 2021
Psykiatriseen hoitoon pääsemisen ongelmat, ja henkilöstöpula ovat ammattini puolesta arkea minulle jo pitkältä ajalta. Varsinais-Suomen Kokoomus ottaa oheisessa jutussa kantaa tähän tärkeään, mutta julkisuudessa usein toisarvoiseksi jäävään asiaan. Salossa toimivan Halikon Sairaalan osalta em. asiat ovat erityisen ongelmallisia. Halikon Sairaalan ja Salon osalta palaan asiaan tällä foorumilla lähitulevaisuudessa.
Vanhushuollon henkilöstöpula on yleisesti tunnettua suurempi ja vauhdilla muuttumassa entistä ongelmallisemmaksi. Esimiesten työajasta kuluu kohtuuton aika sijaisten hankkimiseen, jotta päivittäisistä välttämättömyyksistä selvitään.
Jätteenkuljetus on kaikille kuntalaisille tärkeä ja arkinen asia. Tärkeää on että se toimii hyvin ja on kohtuuhintaista. Siksi otamme Heikin kanssa kantaa esimerkinomaisesti hyvin toimivasta järjestelmästä, jota nyt Lounais-Suomen Jätehuoltoyhtiön ajamana jätehuoltolautakunta yrittää jälleen muuttaa kunnalliseksi toiminnaksi. Olemme siis nykyisen maantieteellisesti laajassa Salossa toimivan järjestelmän kannalla.
Salon kaupunkikeskusta ja maaseutu tarvitsevat toisiaan
helmikuu 14, 2021
Salon väkiluku on viimeisen kymmenen vuoden aikana laskenut n. 3000:lla asukkaalla. Viimeisten vajaan kahden vuoden aikana Salosta on kuitenkin tullut muuttovoittokaupunki.