Salon kaupunkikeskusta ja maaseutu tarvitsevat toisiaan

elokuu 1, 2022

Salon kaupungin päättäjien ja viranhaltijoiden pitää jatkossa tarkastella kokonaisuutena kaupungin omistamien uimarantojen ja niihin liittyvien rakennusten tulevaisuutta. Tarkastelun perusteina pitää olla ainakin käyttöön ja kuntoon liittyvä nykytila ja tulevaisuus. Ratkaisevaa on monen paikan kohdalla käyttötarkoitus, kuntalaisten tarpeet ja kustannukset.

Viimeaikainen julkinen keskustelu aiheesta on keskittynyt pitkälti Särkisalon Klippulaan, joka ei nykyisellään ole kaupungin virallinen avoin uimaranta, vaan varaukseen perustuva paikka. Kesäkuun valtuuston kokouksessa Klippula poistettiin valtuustoaloitteen perusteella myyntilistalta, joka on osa pari valtuustokautta sitten väkinäisesti tehtyä säästöohjelmaa.

Tuolla kyseisellä listalla on vuosia ”roikkunut”, myös jatkuvassa kaikkien kuntalaisten ympäri vuoden avoimessa käytössä oleva Niksaaren sauna ja uimaranta. Sauna sijaitsee Särkisalon Förbyssä ja lämpiää kesäaikaan kolme kertaa viikossa, sekä talvella sunnuntaisin. Kolmen euron hintaisia lippuja saa ostaa lähikaupasta. Rakennuksessa on saunan lisäksi pieni keittiö ja kokoontumistila, jota voi varata yksityiskäyttöön.

Paikallisina asukkaina ja päättäjinä katsomme, että otsikossa mainitun kokonaistarkastelun myötä myös tämä kuntalaisille arvokas rantakohde on poistettava myyntilistalta. Kohteen käyttöä voidaan nykyisestään lisätä tiedotuksella, jotta se palvelee mahdollisimman montaa kuntalaista ja matkailijaa.

Salon kaupunki tekee uutta strategiaa tuleville vuosille, eli suomeksi toimintasuunnitelmaa. Se on mahdollisuuksien mukaan järkevää rakentaa olemassa olevien vahvuuksien päälle. Luonto, matkailu ja niihin liittyvä vapaa-ajan vietto on lisääntynyt todistettavasti ja voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Salolla on näitä vahvuuksia omasta takaa ilman suuria uusia suunnitelmia, kustannuksia ja ponnisteluja. Tehdään niistä voimavara sen sijaan että niitä pidetään jonkinlaisina rasitteina.

Juhani Nummentalo (kok)
kaupunginvaltuutettu
Särkisalo-Finbyn pitäjäyhdistyksen hallituksen jäsen

Mika Laitinen(ps)
kaupunginvaltuutettu
Särkisalo-Finbyn pitäjäyhdistyksen hallituksen jäsen